חשיבות תרגול היוגה
יוגה הינה כלי העתיק לטרנספורמציה ולא מדובר רק בתרגול פיזי של הגוף. התרגול הפיזי (אסאנה) מהווה רק חלק מזערי מן התרגול היוגי המסורתי – הכולל תרגולי נשימות, סוגי מדיטציות רבים (בין אם בשהייה ובין אם בתנועה), מנטרות, ואיזון בין נקודות אנרגיה.
תרגול היוגה העיקרי בימנו המודרניים הינו פיזי ועליו נרחיב היום.
נכון, לתרגל יוגה יעמיק לנו את הגמישות, יחזק לנו את השרירים, וישפר לנו את האיזון, אך בשונה משיטות אימון אחרות, ליוגה חשיבות עליונה יותר משיפור הגוף הפיזי! אלא גם שיפור הנפש!
מאחורי כל תנוחה, יש תבונה/חוכמה עתיקה הנוגעת ברגש מסוים, ואני אסביר. האסנות ביוגה בנויות בצורה כל כך חכמה כך שהתרגול הפיזי לא רק בא לחזק ולהגמיש את השרירים, הוא בא גם לחזק ולרפא את הנפש עצמה.
לפני שנתחיל בהסבר של האסנות, בואו ונסביר מה היא ״אסאנה״.
בשפה ההודית העתיקה-סנסקריט, פירושה של המילה ״אסאנה״ היא ״תנוחה״.
תרגול האסאנה מתחלק ל3 סוגים:
א. מדיטטיביות – תנוחות הישיבה למדיטציה; ב. תרבות; ג. הרפייה – שאבאסאנה (Shavasana)
היום אנחנו נדבר על אסאנות התרבות – תנוחות הקשורות למנחים בתנועה ומאמץ של הגוף.
קבוצה זו מכילה את מספר האסאנות הגדול ביותר ואליה מיוחסות האסאנות שמרימות את מצב התודעה ולקוחות מהיבטי האלוהות בעולם – הצומח, החי והדומם.
האגדה מספרת שהאל שיווה ניסה 84,000 מצבי גוף כדי לבדוק אלו תנוחות הן החשובות ביותר לשמירה על הבריאות ולפיתוח רמה גבוהה של יכולת התבוננות.
במשך אלפי שנים עוצבו האסאנות למה שהן היום.
את אסאנות התרבות מאפיינים שלושה שלבים: כניסה, שהייה ויציאה. עליהן נאמר שיש אסאנה כנגד כל צורה בבריאה.
הן מחולקות לשבע קבוצות: כפיפות לארבעת כיווני עמוד השדרה, תנוחות הפוכות, שיווי משקל וברכות לשמש למיניהן.
לא סתם יש תנוחות לפתיחת הלב ♥️ – תנוחות בעיקר של הקשתות, בהן החזה והלב נמתחים ונפתחים החוצה. בתנוחות אלו יוזרם דם ואנרגיה מרובה לאזור הלב.
ביניהן:
תנוחת הגמל – Ustrasana; תנוחת הגשר – Setu Bandha Sarvangasana; תנוחת הקוברה – Bhujangasana
תנוחות להרגשת ביטחון 🛖 (בחיים, בעצמי, בסביבה)- תנוחות בעיקר של איזון, השתרשות, ופתיחת אזורי קליטת האנרגיה שלנו (כפות הידיים, וכפות הרגליים)
ביניהן:
תנוחת העץ – Vrikshasana; לוחם שלישי – ||| Virabhadrasana; תנוחת ההר – Tadasana (תנוחת שאני ממליצה להקדיש לה 3 דק בבוקר- לפתיחת היום)
תנוחות לעורר את החשק ופתיחת המיניות 🌸 – תנוחות בעיקר לשחרור האגן, מותניים
ביניהן:
מעבר בין פרה לחתול – המשחק עם האגן בין תנוחה לתנוחה בצורה חופשית. תנוחת היונה – Eka Pada Rajakapotasana; פרפר בשכיבה – Supta Baddha Konasana
אחרי שהבנו מה היא חשיבותן של אסאנות ביוגה ומה הן מעניקות לנו מעבר לגוף שרירי וגמיש, נשאר לנו להקדיש לעצמנו 5 דק לשבת, לעצום עיניים ולשאול ״מה הייתי רוצה לשפר בעצמי?״; ״על איזה רגש הייתי רוצה לעבוד?״
אם תרצו להעמיק יותר, להתייעץ, וכמובן להצטרף לתרגולים איתי מוזמנים באהבה ליצור איתי קשר בפרטי!
♥♥
שלום, שמי חן-Jen מלמדת יוגה, ולומדת פסיכולוגיית הגוף וטיפול הוליסטי.
עם היוגה נפגשתי לראשונה בגיל 8. כן כן מפתיע נכון? אימי ואני גרנו באילת לכמה שנים ואני זוכרת את עצמי הולכת יחפה, בבגדים נושמים, מריחה קטורת בבית ואפילו התנסיתי ביוגה לילדים, ממה שאני זוכרת זה היה טירוף להתגלגל ולהיכנס לכל התנוחות האלה! חוץ מחלקבו צריך לשבת ולנשום בסבלנות.
סבלנות… סבלנות זאת תכונה שפחות הייתה לי והיצר המנוגד שהוא האימפולסיביות
היה חזק ממנה. בפעם השנייה שבה נפגשתי עם היוגה, הייתה בתקופה שלאחר השחרור הצבאי.
הגעתי עם חברה לשיעור יוגה (ויניאסה), ומשהו בי נפתח! זאת הפעם הראשונה שבו המוח שלי הפסיק לחשוב והרפה. הרגשתי משוחררת, הקלה! עד כדי כך שנרדמתי בשוואסאנה (תנוחת הרגיעה בסוף).
ככל שעברו הימים הם הפכו לשנים שבו אני מתרגלת יוגה מכל הסוגים. אני שמה איפה היוגה פוגשת אותי ומרפה ומשחררת אותי אם זה בפציעה שיש לי בדיסק בגב התחתון ואם זה בצלקות הנפשיות שמלוות אותי בחיים.
המתנה הכי גדולה שקיבלתי מהיוגה היא הסבלנות! סבלנות כלפי זמן ותהליך. סבלנות כלפי הסביבה והכיחשוב סבלנות כלפי עצמי.
מתוך המקום הזה יש בי רצון להעביר הלאה לאנשים אחרים את הכלי העתיק שנקרא יוגה
ולעזור לכל מי שאני יכולה להגיע לשלווה ואיכות חיים טובה ומאושרת.
אינסטגרם- https://www.instagram.com/jen_yoga7/
שלכן/ם תמיד חן-Jen♥️